De voorbereidingen van Proef het Platteland zijn in volle gang. Op het terrein zullen tijdens de fair weer vele activiteiten zijn om van te genieten. Hieronder volgt een voorlopig overzicht van wat u kan verwachten.

 

Kinderdorp

Het kinderdorp is dit jaar nog groter dan voorgaande jaren. Ook nu weer is er een springkussen, zandbak en een dierenweide waar de kinderen naar hartelust kunnen ravotten. Daarnaast verzorgdt Overheemparken Camping Heino verschillende activiteiten voor jong en oud. Voor de kinderen is er o.a. het schatgraven met echte metaaldetectoren. Hierbij kunnen ze op zoek gaan naar gouden munten die verstopt zijn op het land. Daarnaast wordt het spel Boerengolf gespeeld waarbij jong en oud een balletje door het weiland kan slaan. Daarnaast kunnen de kinderen zich laten schminken en is er een clown die alle mogelijke ballondieren maakt.

 

Workshops

Dierenkliniek Hellendoorn zal deze dagen diverse workshops presenteren. Zo is er een workshop over het houden van schapen en geiten. Tijdens de workshop krijgen de aanwezigen o.a. informatie over het lammeren en kunnen ze zelf proberen lammetjes ter wereld te brengen. Daarnaast zijn er workshops over honden, van puppy tot volwassene, en paarden. Hierbij gaat het over de verzorging die de dieren nodig hebben en de problemen die eigenaren tegen kunnen komen. De bezoekers worden betrokken bij de workshops en kunnen ook vragen stellen.

 

Demonstraties

Tijdens de fair geven verschillende standhouders uitleg en demonstraties bij hun stand. Zij laten u graag zien hoe verschillende producten werken en wat de voordelen ervan zijn. Daarnaast kunt u bij verschillende standhouders producten proeven en de bereidingswijze aanschouwen. Daarnaast worden er demonstraties gegeven van o.a. het gebruik van oude landbouwmachines, paardrijden, houttransport en sierbestrating.  

 

Horeca

Dit jaar wordt er tijdens de fair meer aandacht besteed aan de horeca gelegenheden. Zo komt er een terras van Gasterij de Kruidentuin centraal bij het kinderdorp en de workshops. Zo kunt u vanaf het terras van verschillende activiteiten genieten. De koks van Gasterij de Kruidentuin gaan deze dagen aan de slag met diverse streekproducten en maken hier verschillende hapjes van. Zij laten u ook graag zien hoe deze bereid worden.

 

Schijt je rijk

Ook kunt u dit jaar een gokje wagen bij het spel Schijt je rijk. Hierbij is een afgebakend stuk land opgedeeld in vakken waar n koe op komt te lopen. Bezoekers kunnen geld zetten op het vak waarvan zij denken dat de koe zal schijten. Over de bezoekers met het goede antwoord wordt de pot verdeeld.

 

Boerenpolo

Naast het Boerengolf wordt er nog een boerenspel gespeeld op de fair, namelijk het Boerenpolo. Dit wordt niet zoals echt polo gespeeld te paard maar met gemotoriseerde tweewielers. Deze worden gestuurd door de lichaamsbewegingen van de berijder. De moeilijkheid zit het in het houden van je evenwicht tijdens het polospel. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige spectaculaire beelden. Wij dagen u graag uit om het te komen proberen!

 

Janna van den Berg

Op zaterdag komt Janna van den Berg, sinds 1986 erkend verhalenvertelster, vertellen over sprookjes en volksverhalen. Voor jong en oud, van kleuter tot hoog bejaarde zijn de verhalen interessant en facinerend. Haar inspiratiebronnen zijn oud-nederlandse volksverhalen en authentieke sprookjes. Het leven zelf is de grootste inspiratiebron van het schrijven en vertellen van verhalen die om ons heen gebeuren. Iedereen vertelt verhalen, de hele dag. Na jaren lange ervaring heeft Janna nu een reservoir van meer dan 200 verhalen in haar hoofd. Voor iedere gelegenheid een passend verhaal. Op 23 juni 2001 won ze de, "Marchen kgel" in Duitsland. Een publieksprijs voor het meest aansprekende kinderverhaal. Tijdens Proef het Platteland zal ze op zaterdag tussen 13.00 en 17.00 verschillende verhalen vertellen.